30.6.2018

Kirstun arvoitus

Agatha Christie
Kirstun arvoitus: yhdeksän kertomusta

WSOY 1999 – Sapo 415
While the Light Lasts 1997

"Yli 20 vuotta Agatha Christien kuoleman jälkeen kävi ilmi, että hänen tuotantonsa sisältää unohduksiin jääneitä kertomuksia. Monien kollegoidensa tavoin Christie kirjoitti uransa alkuaikoina aikakauslehdille tarinoita, joista suurin osa päätyi myöhemmin hänen kertomuskokoelmiinsa. Seitsemää lehtikirjoitusta ei ole kuitenkaan julkaistu missään sen koomin kun ne ilmestyivät 1920- ja 1930-luvulla. Nyt ne - samoin kuin kaksi varhaista Poirot-tarinaa, joita hän käytti myöhempien romaaniensa pohjana - ovat luettavissa Kirstun arvoitus -kokoelmassa. Teos sisältää dekkarikuningattaren esikoiskertomuksen."

Kirja sisältää kertomukset: Unien talo, Näyttelijätär, Jyrkänne, Jouluseikkailu, Yksinäinen Jumala, Man-saaren kulta, Vanki, Bagdadin kirstun arvoitus, Niin kauan kuin valoa riittää.

Agatha Christien ensimmäinen novelli "The house of beauty" julkaistiin myöhemmin uutena versiona nimellä "The house of dreams", joka on tässä tuo Unien talo.
Nämä ovat vuosina 1923 - 1932 aikakauslehdissä (Strand Magazine, Royal Magazine, The Novel Magazine jne.) ilmestyneitä varhaisia Christien tarinoita. Mukana on kaksi varhaista Poirot-juttua. Agatha on pystynyt parempaankin. Jotkut kertomuksista ovat tunnelmaltaan aika raskaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.