1.7.2018

Kolmas tyttö

Agatha Christie
Kolmas tyttö

WSOY 1970 – SaPo 109
Third Girl 1966

”Myrkkyä, veitsiä, veritahroja… Rahakkaiden ihmisten ja pitkätukkanuorison epämääräistä törmäilyä: muuan tyttö katoaa, jotakuta naista kalautetaan, joku lähettää väärennetyllä allekirjoituksella varustetun kirjeen. Vain yhden vaatimattoman murhan Hercule Poirot olisi vielä tarvinnut, ja koko juttu olisi ollut sillä siisti. Mutta murhasta ei ollut tietoa. Tai kenties sittenkin tekeillä oli murha, sama josta hippityttö oli puhunut ilmestyessään odottamatta paikalle kun Poirot oli syömässä herkullista varhaisaamiaistaan. Poirotin mieleen tulee nainen joka hyppäsi ikkunasta, hän muistaa erään muotokuvan ja tekotukan – ja kaikki alkaa näyttää toiselta.”

Mukava kirja sisältää ajankuvaa 60-luvulta. Agatha Christie on kuin kotonaan svengaavan Lontoon pyörteissä. Kirja on viihdyttävä ja sopivan helppolukuinen.

Teosarvio Arvostelevassa kirjaluoettelossa 6/1970: "Vanhoilla päivillään Agatha Christie ottaa uusimmissa dekkareissaan tarkoin varteen niin nykynuorison tyypillisyydet kuin muodin oikut peruukin suomia hämäämismahdolisuuksia myöten. Virkeästi hän tässä parodioi myös itseään vanhenevassa menestyskirjailijarouvassa, ja mikäpä sen mainiompaa. Hieman puuroutuva juonen käsittely sentään estää tämän kohoamasta tekijänsä kukkeimpien kausien tasoon."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti