1.7.2018

Kurpitsajuhla

Agatha Christie
Kurpitsajuhla

WSOY 1970 – Sapo 115
Hallowe’een party 1969

”Joyce oli 11-vuotias lihavahko liioitteluun taipuvainen tyttö. Joku painoi hänen päänsä vesiämpäriin ja hukutti hänet keskellä iloista lasten kurpitsajuhlaa. Karmaiseva aihe hyytävän jännittävässä dekkarissa, jonka sankarina kohtaamme jälleen Hercule Poirotin, itseensä luottavan viiksekkään vanhan herran.”
"Kurpitsajuhla vie keskelle Pyhäinpäivän viettoa, jonka aikana eräs pikkutyttö murhataan. Joku painoi hänen päänsä vesiämpäriin ja hukutti hänet keskellä lasten iloista kurpitsajuhlaa. Hercule Poirotin ystävä, touhukas dekkarikirjailija rouva Olivier oli mukana kutsuilla, mutta ei huomannut mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Tieteellisen tarkasta ja analyyttisestä ajattelustaan ylpeä Poirot laittaa jälleen kuuluisat harmaat aivosolunsa töihin. Murhaajalla on etumatkaa, mutta kuinka kauan. Kuka halusi surmata tuon lihavahkon, liioitteluun taipuvaisen Joyce-tyttösen?"

Kirja ei ole hyytävän jännittävä, vaikka kansiteksti niin kehuskeleekin. Mielestäni kyseessä on tavallista pitkäpiimäisempi salapoliisiromaani. Mukana on mainio rouva Oliver, omenoita rouskuttava salapoliisikirjailijatar. Tässä tarinassa hän tosin sattuneesta syystä vaihtaa omenansa taateleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti