1.7.2018

Poirotin lyhyet jutut

Agatha Christie
Poirotin lyhyet jutut

WSOY 1976 - Sapo 198
Poirot's early cases 1974

”Salapoliisikirjallisuuden kulta-aikana, 20- ja 30-luvuilla kirjoitettuja lyhyitä juttuja Hercule Poirotin voitoista ja ainakin yhdestä tappiosta. Tässä kirjassa Poirot tapaa ensi kerran operettimaisen venäläisen kreivittären Vera Rossakovin – ainoan rikollisen jota hän on varauksettomasti ihaillut!”

Sisältää 16 novellia: Voitontanssiaisten tapaus, Kadonneen keittäjättären seikkailu, Cornwallin mysteeri, Kaksoisjohtolanka, Ristikuningas, Lemesurierien perintö, Kadonnut kaivos, Plymouthin pikajuna, Suklaarasia, Sukellusveneen piirustukset, Kaksoissynti, Market Basingin arvoitus, Amiaispesä, Hunnutettu nainen, Ongelma merellä, Kukkatarha. Jotkut tarinoista jäävät Agathan normaalin hyvän tason alapuolelle.

Teosarvio Arvostelevassa kirjaluettelossa 1/1977: "Murharouva ei suhtaudu mitenkään hellästi sankariinsa, onhan Hercule Poirot ranskaa puhuva belgialainen, englantilaisten mielestä outo ja naurettavaksi hänet on kuvattukin. Ensimmäisessä jutussa esiintyy Hastings, joka oli ilmeisesti aiottu Watsoniksi. Pari novellia Ristikuningas ja Kukkatarha, eroavat joukosta, muuten novellit ovat melkein pelkkiä juonen kuvauksia. Kokemattomat kääntäjät eivät ole ainakaan parantaneet tekstiä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.